Werkervaring

Ik heb verschillende opdrachtgevers (gehad). De meest recente zal ik wat uitgebreider toelichten.

Werkervaring

Thomashuis De Waal

In dit Thomashuis wonen nu 7 bewoners plus de ondernemers en 2 van hun dochters. Ik help met mijn collega's de bewoners met hun persoonlijke verzorging, toilet gang en invulling van hun tijd. Verder ben je in huis bezig met de standaard huishoudelijke taken als koken, de was doen, meehelpen met schoon houden etc. Alles wat er in een normaal huishouden ook gebeurd.

Bij dit Thomashuis ben ik terechtkomen omdat er een crisis situatie was. Mijn vroegere stagebegeleiders namen het tijdelijk over en vroegen mij ter assistentie om het team wat te ontlasten en ondersteunen. Dit mede aangezien ik al ervaring had opgedaan in een ander Thomashuis.

Het team en de nieuwe zorgondernemers waren enthousiast over me en besloten mij als invalkracht aan te houden. De diensten zijn erg wisselend maar ik mag er gemiddeld wekelijks een dienst draaien.

Mevrouw M.

Bij deze jonge dame kom ik één keer in de week thuis om haar te begeleiden als haar moeder aan het werk is. Ik ken M al een jaar of 5 doordat ik voorheen heb stage gelopen en gewerkt heb bij de dagbesteding waar zij een aantal keer in de week kwam.

Dit najaar (September 2017) begeleid ik haar al voor het 3e jaar thuis. We gaan vaak samen de hond uitlaten, een stukje wandelen of fietsen, samen koken, knutselen en ze vind het heerlijk als ik haar haren invlecht. Soms gaan we uit lunchen of naar de stad.

Ik vind het heerlijk om iemand één op één te kunnen begeleiden. Je bouwt dan echt een band op samen. Ik vind dat zelf heel fijn, maar het belangrijkste is dat ik merk dat zij dat ook erg fijn vind.

Thuis bij de Toffe Tantes

Dit was mijn eerste stage plaats sinds ik bij Profit de opleiding gehandicaptenzorg volgde. Ik heb bij de Toffe Tantes ontzettend veel mogen leren en heel erg veel plezier gehad. Het is een mooie kleinschalige dagbesteding waar de deelnemers creatief bezig zijn, kunnen koken en bakken en zichzelf mogen zijn.

Het ontwikkelingsniveau en de hulpvragen van de deelnemers zijn erg verschillend waardoor je als begeleider goed moest kunnen switchen tussen de behoeften van het individu en die van de groep. Maar dat maakte het werk juist zo leuk.

Na mijn stage periode heb ik er enkele keren invalwerk mogen doen en later ben ik er vast komen werken. Door verandering in het gemeente beleid kan ik er helaas niet meer terecht.

Een aantal deelnemers hebben super leuke reviews over mij geschreven. Lees die gerust even door : )

Wijnen perkplanten en zorgtuinderij

Bij deze plek was ik verliefd geworden op het werken in de gehandicaptenzorg. Lang gelezen op het VMBO had ik hier een week of 2 snuffelstage en toen wist ik wat ik wilde gaan doen! Dit was wat ik leuk vond.

Nu een jaar of 10 later heb ik contact met hen opgenomen toen ik ZZP'er werd en gevraagd of ze een invalkracht nodig hadden. Ze waren erg enthousiast omdat ze nog iemand uit de regio zochten met de benodigde kennis, vaardigheid en bekendheid met hun zorgtuinderij die in geval van nood in wilde komen vallen.

 

Verder heb ik nog gewerkt bij:

Jongeman P.

Deze jongeman heeft een spierstoornis, waar verstandelijke achteruitgang en gedragsproblematiek bij komt kijken.

Thomashuis Helmond

Dit was mijn stage adres waar ik mijn afstudeerprojecten heb mogen doen. Daarna heb ik er nog een tijdje vakantiewerk gedaan en de zwangerschapsverlof van een collega op mogen vullen.